Please update your Flash Player to view content.
ΣΕΣΕΚ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

 

«Το σχέδιο «Examinership»  προσφέρει τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδεςκαι τις δυνατότητες προς τις επιχειρήσεις να αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους και να έχουν όντως μια δεύτερη ευκαιρία να καταστούν βιώσιμες και ενεργά κύτταρα στην οικονομία του τόπου». 

 

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ΣΕΣΕΚ με θέμα:  «Νομοσχέδιο Αφερεγγυότητας / EXAMINERSHIP– Σχέδιο Αναδιάρθρωσης χρέους Βιώσιμων Επιχειρήσεων»,σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  την περασμένη Τετάρτη 10/12/14 στο μέγαρο του ΚΕΒΕ στη Λευκωσία.

 

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ κ. Μάριος Τσιακκής τόνισε ότι το ΚΕΒΕ έχει διατυπώσει την άποψη ότι το μοντέλο των αναδιαρθρώσεων δανείων θα πρέπει να προχωρήσει για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μην επηρεαστεί και πάλιν η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΕΚ κ. Λούης Μ. Λοΐζου στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η αναδιάρθρωση των χρεών βιώσιμων επιχειρήσεων αποτελεί μέρος των άμεσων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τόνισε όμως ότι ακόμα ποιο μεγάλης σημασίας είναι η υλοποίηση δράσεων, πέραν από τα κλειστά μια σε όλους γνωστά, συμφέρονται που οδήγησαν στην καταστροφή, τα οποία να στοχεύουν στο σχεδιασμό και εφαρμογή μια βιώσιμης οικονομίας και κοινωνίας. Τολμηρά μέτρα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την αναπροσαρμογή του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης σε δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας,, σε επενδύσεις σε ψηλή τεχνολογία, χάραξη του δρόμου προς την έξυπνη εξειδίκευση και προσφορά ευκαιριών δραστηριοποίησης στους νέους.

 

Κύριος ομιλητής ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣΕΚ και μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων διαμόρφωσης των νομοσχεδίων Αφερεγγυότητας κ. Πάρις Μαυρομμάτης ο οποίος ανέπτυξε μεταξύ άλλων το υφιστάμενο πλαίσιο αφερεγγυότητας, τους κύριους λόγους της μεταρρύθμισης και τις διαφορές των δύο σχεδίων «EXAMINERSHIP» και «ADMINISTRATION» αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές που έχουν οι επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσχέρειες.

 

Ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Συμβούλων Επιχειρήσεων Κύπρου, είναι συνδεδεμένος με το ΚΕΒΕ και δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή υψηλού επιπέδου συμβουλευτικών υπηρεσιών σε εταιρείες και οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της επάρκειας των οργανισμών αυτών ώστε να λειτουργούν αποδοτικά και αποτελεσματικά και να είναι φορείς που προσθέτουν αξία την εθνική οικονομία.

 

 

 

OΣΕΣΕΚ είναι πλήρες μέλος του InternationalCouncilofManagementConsultingInstitutes(www.icmci.org), του κορυφαίου σώματος συμβούλων στον κόσμο, που έχει θέσει ως αποστολή του την αναβάθμιση του επιπέδου των συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκόσμια.

 

Ήδη προγραμματίζονται νέες παρουσιάσεις για επίκαιρα οικονομικά θέματα.

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15.12.2014